Δήλωση των εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης σε Δήμο Δυτικής Λέσβου και Δήμο Μυτιλήνης για τον αποκλεισμό της Λαϊκής Συσπείρωσης από τις Δημοτικές Επιτροπές των δήμων του νησιού

Οι νέες Δημοτικές Επιτροπές των Δήμων του νησιού μας που συγκροτήθηκαν χθες αποτελούν, σύμφωνα με το νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση της ΝΔ, ένα υπερσυγκεντρωτικό όργανο με πάρα πολλές αρμοδιότητες, καθώς αυτό αντικαθιστά τις προηγούμενες Επιτροπές Οικονομικών, Ποιότητας Ζωής και Εκτελεστική. Αυτό το γεγονός καθιστά τη λειτουργία τους αποφασιστικής σημασίας για τους δήμους και τους δημότες, ενώ παράλληλα υποβαθμίζεται ο ρόλος των δημοτικών συμβουλίων.

Ο τρόπος συγκρότησης και σύνθεσής τους, βάσει του νομοθετικού πλαισίου, δίνει τη δυνατότητα αλλοίωσης της λαϊκής βούλησης, όπως αυτή εκφράστηκε στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές, αποκλείοντας παρατάξεις της αντιπολίτευσης από την εκπροσώπησή τους και τη συμμετοχή σε αυτήν, όπως έγινε και χθες στις συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων του Δήμου Δυτικής Λέσβου και του Δήμου Μυτιλήνης.

Με αυτό το σκεπτικό η θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης ήταν ξεκάθαρη:

Θα πρέπει να εκπροσωπούνται στη Δημοτική Επιτροπή όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, όσο αυτό είναι δυνατό, καθώς κάθε παράταξη έχει τις δικές της θέσεις και αναπτύσσει αυτοτελή δράση σε σχέση με τις υπόλοιπες παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Η θέση αυτή, παρόλο που εκφράστηκε, δεν εισακούστηκε από τις παρατάξεις της μείζονος αντιπολίτευσης των δύο δήμων που είχαν και τη δυνατότητα να «καθορίσουν» το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, λόγω του αριθμού των δημοτικών συμβούλων που εξέλεξαν.

Εμείς οι εκλεγμένοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση δεσμευόμαστε ότι ακόμα και από τη θέση των παρατηρητών χωρίς δικαίωμα ψήφου ή ακόμα και από τη θέση του αναπληρωματικού μέλους της Δημοτικής Επιτροπής θα παρακολουθούμε και θα παρεμβαίνουμε μέσα και έξω από τη Δημοτική Επιτροπή και το Δημοτικό Συμβούλιο απέναντι σε κάθε αντιλαϊκό μέτρο, ασκώντας ουσιαστική αντιπολίτευση από τη σκοπιά της υπεράσπισης των εργατικών – λαϊκών συμφερόντων.

Καλή αγωνιστική χρονιά, με υγεία και δύναμη σε όλους!

Μυτιλήνη, 3-1-2024

Οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης

στο Δήμο Δυτικής Λέσβου και στο Δήμο Μυτιλήνης

Αυγουστίδης Παναγιώτης

Κλιομιδιώτης Θέμης

Πανταχός Αντώνης

Συκάς Γιάννης

Συκάς Γιώργος

Τσιριγώτη Νίκη

Σχολιάστε

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Δυτικής Λέσβου

ΥΠ.ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΙΚΗ ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ

Λαϊκή Συσπείρωση Αττικής

ΥΠ.ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΙΚΗ ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Βορείου ΑΙΓΑΙΟΥ

ΥΠ.ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΙΚΗ ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ

Λαϊκή Συσπείρωση Μυτιλήνης

ΥΠ.ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΙΚΗ ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ

Design a site like this with WordPress.com
Ξεκινήστε